Dansk Erhverv: Der er grænser for europæisk nethandel

Det lyder flot, når EU-Kommissionen har sat sig som mål, at forbrugere i de 28 EU-lande skal kunne handle på nettet i hele Europa uden hensyntagen til, hvor webshoppen rent geografisk hører hjemme.

Og selv om Dansk Erhverv som udgangspunkt bifalder udspillet, så minder organisationens markedschef Lone Rasmussen om, at det ikke er helt problemfrit.

- Selv om internettet gør det muligt at sidde hjemme i stuen og handle hos netbutikker i alle 28 EU-lande, så er det ikke på samme måde let for virksomheder at levere til 28 lande, siger hun i en kommentar.

Blandt de nuværende barrierer nævner hun blandt andet sprogforskelle, forskelle i forbrugerlovgivning og mærkningskrav, ligesom momssatserne varierer en del.

Hun mener også, at man må forholde sig til, at fragtpriserne af gode grunde må variere, fordi EU strækker sig over et stort område.

Derfor lyder anbefalingen fra Dansk Erhverv, at man tager disse forhold med i overvejelserne forud for det indgreb, som ifølge EU-Kommissionens næstformand Andrus Ansip allerede kan ventes om tre måneder.

- Kommissionen vil gerne have det digitale marked til at være ligesom det indre marked på landjorden.

- Hvis man vil det, så foreslår vi, at man tillader netbutikkerne at bruge reglerne i deres eget land, når de handler med forbrugere i andre EU-lande, siger Lone Rasmussen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip