Dansk Erhverv: Digital vækstaftale skuffer

Hele Danmark skal have god mobil- og internetdækning, mener Folketingets partier, og derfor indgik de torsdag en aftale om digitalisering af Danmark.

Men selvom aftalen indeholder mange gode initiativer, har den alvorlige mangler, mener brancheorganisationen Dansk Erhverv.

Målet med aftalen er blandt andet at øge væksten og produktiviteten i samfundet gennem hurtigere og bedre internet- og mobildækning. Men Dansk Erhverv mener ikke, at det digitale Danmark er fremtidssikret med den nye aftale.

- Man har misset en gylden politisk mulighed for at tage fat på det, som spænder ben for den digitale infrastruktur, nemlig reguleringen af bredbåndsområdet, siger Janus Sandsgaard, fagchef for IT og digitalisering i Dansk Erhverv.

Ifølge Dansk Erhverv råder TDC over landets største kabel-tv-net, som kan bruges som en kanal til netop bredbåndsinternet.

Og der er brug for mere konkurrence på kabel-tv-området, mener Dansk Erhverv. For på den måde vil man kunne udbrede hurtigt internet til områder, som i dag ikke er dækket.

- Det kræver, at der bliver gjort noget ved reguleringen, og derfor er der brug for at åbne TDC’s kabel-tv-net for konkurrence, siger Janus Sandsgaard.

Hos Venstre, som er med i vækstaftalen, erkender man, at der generelt kan gøres mere for at få hele Danmark med på en hurtig netforbindelse.

- Aftalen er et skridt i den rigtige retning, men den løser ikke alle problemer i forhold til mobil- og bredbåndsdækning, siger tele-ordfører Torsten Schack Pedersen (V).

- Der vil fortsat være steder, hvor dækningen ikke er god nok. Derfor er vi fra Venstres side også klar til at tage yderligere initiativer fremover, siger han.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip