Dansk Erhverv glad for skatteministerskifte fra SF til R

Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv begræder ikke, at der kommer en ny skatteminister, og at det politiske skifte bliver fra SF til De Radikale, når Morten Østergaard (R) afløser SF's Jonas Dahl.

- Særligt på skatteområdet kan vi med Morten Østergaard forhåbentlig se frem til et lidt mere realistisk syn på skattesystemet og skatteinddrivelsen, siger Jens Klarskov, der er administrerende direktør i Dansk Erhverv.

Direktøren venter, at der vil være en tydelig forskel i "det kunstneriske udtryk" eller i grundtonen, når det handler om skat.

- Det har været kompetente og dygtige SF-ministre, men ofte har vi også set dem tage udgangspunkt i, at de mange virksomheder er nogle frygtelige skurke, der lever af at tjene penge, men de gider ikke betale skat, og det må vi have gjort noget ved.

- Det, synes vi, er et forkert udgangspunkt. I stedet bør man anerkende virksomhederne for deres meget væsentlige og helt uundværlige bidrag til samfundet, siger Jens Klarskov.

Han mener, at en radikal minister vil have et godt forhold til virksomhederne og anerkende dem for den betydning, de har for det danske samfund.

- Med SF-ministrene var det ikke kun en fornemmelse. Vi så det dokumenteret med åbne skattelister for virksomheder. Det skete med formuleringerne, at det er for at få dem til at betale den skat, de skal - det var underforstået, at det gjorde de ikke.

- Det, mener jeg, var underligt, når der er klare retningslinjer og regler for det, siger Jens Klarskov.

Dansk Erhverv repræsenterer 17.000 virksomheder indenfor handel og service.

/ritzau/

 

Dagens Gossip