Dansk Erhverv: Godt at unge har jobfokus i studievalg

Skrevet af admin

|

06/07/2014

Dagens topnyheder

Rekordmange har i år valgt at søge ind på de videregående uddannelser, og en betydelig andel af dem har rettet deres ansøgning mod erhvervsakademiuddannelserne.

Det glæder forsknings- og uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv, Mette Fjord Sørensen, efter at hun har set Uddannelses- og Forskningsministeriets opgørelse over fordelingen af ansøgningerne til de videregående uddannelser.

- Det er godt for dansk erhvervsliv og for vores samfund, at flere unge vil læse videre, men det er ikke ligegyldigt, hvilken uddannelse de unge søger ind på, siger Mette Fjord Sørensen og fortsætter:

- Igen i år er der en markant stigning på 13 procent i antallet, der søger mod erhvervsakademierne. Det er virkelig gode nyheder for vores virksomheder.

Mens Mette Fjord Sørensen ser optimistisk på de unges fokus i forhold til at søge ind på erhvervsakademierne, så giver det dog rynker i panden, når over 15.000 søger en samfundsvidenskabelig uddannelse.

- Det kan blive en udfordring, når over to tredjedele af dem, der søger ind på en videregående uddannelse, skal finde deres job i det private erhvervsliv, siger hun og uddyber:

- Mange af de samfundsvidenskabelige uddannelser peger mod det offentlige arbejdsmarked, så det vil stille krav til, at man også skal tænke det private ind i uddannelserne.

Derudover er det ifølge Mette Fjord Sørensen nedslående, at ansøgningerne til de naturvidenskabelige uddannelser "kun" går frem med én procent.

- Vi har brug for, at flere unge vælger de naturvidenskabelige uddannelser, for det er her, vi ved, at vores virksomheder kommer til at mangle dygtige medarbejdere, siger hun og fortsætter:

- Det er derfor en kæmpe udfordring, at unge fortsat i højere grad vælger de samfundsvidenskabelige retninger.

I alt har 91.231 sendt en ansøgning af sted til en videregående uddannelse i år, hvilket er en stigning på fire procent i forhold til sidste års 88.040. Dette års ansøgerantal er samtidig det højeste nogensinde.

/ritzau/