Dansk Erhverv: Kamp mod skattely kræver enklere metoder

Skrevet af admin

06/11/2014

Mest læste i dag

Regeringens planer om at gå i flæsket på danske selskaber, som hvert år sender milliarder af kroner i skattely, møder opbakning fra brancheorganisationen Dansk Erhverv.

Men de konkrete tiltag, som regeringen har præsenteret torsdag, kan sammenlignes med "at gå over åen efter vand med en hullet spand, som man lapper med strå", siger Jacob Ravn, skattepolitisk chef i Dansk Erhverv:

- I iveren efter at fange skatteålene forfølger man den samme strategi, som ikke har virket de seneste 15 år: Man forsøger at fylde endnu flere skatteregler på det overkomplicerede danske skattesystem, udtaler han i en pressemeddelelse.

Ifølge regeringen siver mellem tre og fem milliarder kroner hvert år ud af landet og havner i skattely i stedet for at ende i den danske statskasse. Derfor har regeringen præsenteret otte forslag, der skal sætte en prop i røret.

Det drejer sig blandt andet om at styrke hvidvask-tilsynet og give Skat fri adgang til et særligt register, hvor ejere af blandt andet kommanditselskaber skal stå opført.

Men Skatteministeriet burde i stedet gøre systemet mere enkelt, mener Jacob Ravn og Dansk Erhverv:

- Det vil både gøre det lettere at forstå for erhvervslivet og gøre det svært for skattesnyderne at navigere i.

Regeringen vil også forsøge at få et øget internationalt samarbejde om at koordinere indsatsen mod skatteunddragelse på tværs af landegrænser.

Den del af regeringens pakke vinder mere gehør hos Dansk Erhverv.

- Dansk Erhverv er helt på linje med ministeriet om, at løsningerne skal ske via øget internationalt samarbejde. Det undrer dog i den forbindelse, at man vil opfinde nye regler og ikke arbejder videre med forslaget om en fælles selskabsskattebase i EU, siger Jacob Ravn.

/ritzau/