Dansk Erhverv: Koch-anbefalinger er lappeløsninger

Skrevet af admin

17/03/2015

Dagens topnyheder

Når det kommer til, at flere i udkanten af arbejdsmarkedet skal i job, så bakker Dansk Erhverv helt op om intentionen hos Carsten Koch-udvalget.

Men udvalget overser i sin anden og sidste rapport, at det er lige så vigtigt at fastholde allerede ansatte i deres arbejde, sådan at sygdom eller ulykke ikke resulterer i, at et job afløses af permanent overførselsindkomst, mener erhvervsorganisationen.

- Der er for få initiativer for at fastholde allerede ansatte og deres tilknytning til arbejdsmarkedet, hvis de eksempelvis rammes af ulykke og sygdom.

- Det skal gøres mere attraktivt for virksomhederne at fastholde den gruppe af mennesker. Vi ser hvert år, at folk ryger ud af arbejdsmarkedet af den grund, siger Ole Steen Olsen, arbejdsmarkedspolitisk chef i Dansk Erhverv.

Når det kommer til ekspertgruppens forslag om, at virksomhedsrettede tilbud skal være udgangspunktet for en aktiv indsats, og at virksomhedernes indgang til jobcentret skal være let og ubureaukratisk, møder det opbakning hos erhvervsorganisationen.

Men står det til Dansk Erhverv, så vil udvalgets anbefalinger ikke i nævneværdig grad løse de overordnede udfordringer, som Danmark har i forhold til at flytte personer væk fra passiv forsørgelse og over i beskæftigelse.

- Udvalgets anbefalinger kan karakteriseres som lappeløsninger på et større problem, som kun kan løses ved en reel reform af kontanthjælpssystemet.

- Det er utilstrækkeligt at sænke ydelsesniveauet med 110 kroner og i stedet belønne kontanthjælpsmodtagere i virksomhedspraktik eller nyttejob med 250 kroner ekstra om ugen for deres arbejde.

- Det skal være mere attraktivt at tage et arbejde for lavindkomstgrupperne, siger Ole Steen Olsen.

Regeringen nedsatte i 2013 Carsten Koch-udvalget til at komme med en udredning af den aktive beskæftigelsesindsats.

/ritzau/