Dansk Erhverv: Minusrente kommer overraskende hurtigt

Skrevet af admin

13/02/2015

Mest læste i dag

Det kommer bag på Dansk Erhverv, at de mest velhavende erhvervskunder i Danske Bank fra på mandag har udsigt til at få minusrente på deres indestående.

Det siger cheføkonom i Dansk Erhverv Michael Stæhr til Ritzau.

- Jeg er lidt overrasket over, at det er kommet så hurtigt. Jeg ved ikke, hvor lang tid Danske Bank forventer, at kronekrisen står på. Men man må vende det om og håbe, at Danske Bank er lige så hurtig til at vende det den anden vej, når vi kommer dertil, siger han.

Omkring 2500 kunder, svarende til cirka fire procent af bankens erhvervskunder, skal betale for at have penge stående i Danske Bank.

- Det er kunder, som har store indlån, som vi genplacerer i Nationalbanken. Det betaler vi en pris for, og noget af den kommer kunden også til at betale, siger pressechef i Danske Bank Kenni Leth.

I forbindelse med præsentationen af Nordeas årsregnskab for 2014 i slutningen af januar, sagde øverste topchef Christian Clausen til Ritzau Finans, at erhvervskunder med store indlån allerede dengang betalte for at have penge stående i banken

Dansk Erhverv ved ikke, hvor mange af medlemmerne, som står til at betale minusrenter. Men får erhvervsorganisationen henvendelser om situationen, står man klar med et simpelt råd.

- Vi vil give vores sædvanlige råd: Hvis man ikke er tilfreds med sine forhold, skal man undersøge, om man kan få bedre vilkår i andre banker.

- Men nu er der taget hul på bylden, og man kan tro, at flere banker følger op med minusrenter. I så fald kan det godt blive svært for en virksomhed at søge et andet sted hen, siger cheføkonom Michael Stæhr.

Ingen privatkunder i hverken Danske Bank eller Nordea har foreløbig udsigt til at skulle betale for at have penge stående i banken. Det skal kunderne i FIH Erhvervsbank derimod fra 9. marts.

/ritzau/