Dansk Erhverv rykker regeringen for iværksætterudspil

Skrevet af admin

08/04/2016

Mest læste i dag

Iværksætterkulturen har fået et gevaldigt løft i Danmark de senere år, men der er fortsat lang vej igen.

Det konstaterer Dansk Erhverv i en analyse af vilkårene for iværksættere og deres resultater.

Det viser sig nemlig, at antallet af turbo- eller højvækstiværksættere er faldende. Begrebet omfatter virksomheder, der over en treårig periode har opnået en årlig vækst på minimum 20 procent.

Hvor der frem til finanskrisen årligt kunne udpeges 300 af denne type virksomheder, har antallet siden 2010 ligger på under 200. Bunden blev nået i 2013, hvor de seneste tal stammer fra.

- Vi kan ikke se passivt til, at turboiværksætterne har det skidt. De danske iværksættere skaber masser af nye job og udvikler de ideer og forretninger, vi skal leve af i fremtiden, siger Sigurd Schou Madsen, der er erhvervspolitisk konsulent og ansvarlig for iværksætterområdet hos Dansk Erhverv.

Han rykker derfor for den iværksætterpakke, som regeringen har bebudet, at man vil præsentere i løbet af 2016.

Den skulle ifølge Danske Erhverv gerne adressere to afgørende forhold.

- For det første er det svært for vækstiværksætterne at skaffe kapital, og her ville en lempelse af aktieindkomstbeskatningen være en stor hjælp.

- For det andet er der stadig for lille et incitament til at gå fra en mere sikker indkomst som lønmodtager og til et mere usikkert lod som iværksætter.

- Hvis man nedsatte topskatten, ville der være udsigt til en større gevinst i den anden ende, hvis virksomheden får succes, siger Sigurd Schou Madsen.

Dansk Erhverv er også fortaler for, at man i højere grad indarbejder innovations- og entreprenørtankegang i uddannelsessystemet, så unge i højere grad bliver opmærksom på muligheden for at gøre karriere i iværksættermiljøer og -virksomheder.

/ritzau/