Dansk Erhverv: Tysk dåsepant gavner Danmark

Ifølge Dansk Erhverv er det et markant gennembrud, at der skal opkræves pant af dåseøl og sodavand, når danskerne kører over grænsen og handler i Tyskland.

Partierne i rød blok er enige om at stemme for en pantaftale, som er forhandlet på plads med den tyske delstat Slesvig-Holsten, hvor grænsebutikkerne ligger.

- Den manglende pant har givet en særlig fordel specielt til de omkring 60 grænsehandelsbutikker. Alle andre tyske butikker opkræver pant - også butikker beliggende tæt ved tyskernes øvrige otte landegrænser.

- Derfor er det meget positivt, at der nu også kommer pant på de tyske dåser, der er købt i grænselandet op til Danmark, siger markedschef Lotte Engbæk Larsen fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Hvert år bliver der hentet cirka en milliard tyske dåser over grænsen til Danmark, hvoraf en del ender som skrald i naturen, ifølge Dansk Erhverv.

Aftalen vil dog gøre det dyrere for danskere at købe øl i Tyskland, for forbrugerne kan nemlig ikke få hele beløbet tilbage, når de afleverer dåserne i Danmark. Det skyldes momsforskellen, da Danmark ikke kan opkræve moms i Tyskland.

Aftalen er dog i det store og hele positiv.

- Det vil gøre det mindre attraktiv at grænsehandle og mere attraktivt at købe varerne i Danmark, især på nogle af de store magnetvarer, som trækker grænsehandlen, siger Lotte Engbæk Larsen.

Både Venstre og De Konservative kritiserer aftalen skarpt, fordi det bliver dyrere at være dansk forbruger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip