Dansk Erhverv: Vækstpakke mangler tyngde

Dansk Erhverv roser regeringens vækstplan for dens intentioner om at give danske virksomheder bedre muligheder for at lægge arm med udenlandske konkurrenter.

Men erhvervsorganisationen havde dog gerne set, at der var sat mere end 10 milliarder kroner af til pakken.

Det skriver Dansk Erhvervs administrerende direktør, Jens Klarskov, i en kommentar.

- Jeg er tilfreds med, at mange af regeringens initiativer er nogle, vi har foreslået. Men når man lægger den samlede størrelse af pakken op på vægten, så har den kun tyngde til at blive frankeret som brevpost, skriver Jens Klarskov.

- Der mangler flere afgifts- og skattelettelser. Og det er bekymrende, at den med energiafgifterne vil tilgodese særlige brancher frem for at gavne erhvervslivet bredt.

Regeringen har torsdag fremlagt en vækstplan med 89 større og mindre initiativer, der endegyldigt skal trække Danmark ud af krisen. Temaet for planen er, at det skal være mere fordelagtigt at drive virksomhed.

Og det glæder Dansk Erhverv sig over.

- Kredittørken har ramt mange virksomheder hårdt, og derfor er det fornuftigt med en række initiativer, som kan give de små og mellemstore virksomheder bedre adgang til finansiering, lyder det fra Jens Klarskov.

- Danske virksomheder er i konstant konkurrence med udlandet, og derfor er det politiske arbejde med at tilpasse og forbedre vilkårene en nødvendig politisk dyd, som skal roses, uanset om vi gerne havde set, at pakken havde en anden tyngde og udformning

Regeringen vil blandt andet reducere virksomhedernes omkostninger ved at lempe energiafgifterne - de såkaldte PSO-afgifter - med 5,8 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip