Dansk Erhverv: Vejen til EU-kapital bliver kortere

Det er ekstremt vigtigt, at Erhvervsstyrelsen har oprettet et såkaldt kontaktpunkt for banker og andre finansielle aktører, der skal gøre vejen til EU-midler kortere.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Erhverv, efter at EU har åbnet en pulje på 187 milliarder kroner, der skal gå til, at flere små og mellemstore virksomheder får lettere adgang til risikovillig kapital.

Pengene bliver fordelt efter "først til mølle"-princippet mellem EU-landene til nationale operatører i form af blandt andet banker, som så kan låne pengene videre ud til virksomheder, der har problemer med at låne penge på normal vis.

- Det er vigtigt, at vi får de danske pengeinstitutter og øvrige finansielle aktører hjulpet ind i det her system, så vi i Danmark kan få et solidt hjemtag af disse EU-midler, siger Louise Riisgaard, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv, og fortsætter:

- De finansielle aktører har brug for hjælp til at komme i kontakt med de her EU-programmer. Vejen til Bruxelles kan være både lang og bureaukratisk, men der er mange penge for enden af den vej, siger hun.

- Derfor er det vigtigt med et stærkt fokus på at hjælpe banker og andre aktører godt på vej. Derfor håber vi, at kontaktpunktet i Erhvervsstyrelsen kan hjælpe pengeinstitutter og andre mulige nationale operatører videre i systemet.

- Det skulle gerne gøre vejen til EU-midler kortere, lyder det fra Louise Riisgaard.

Dansk Erhverv ser dog gerne, at indsatsen bliver opprioriteret og peger på, at bevillingen til kontaktpunktet i Erhvervsstyrelsen kun løber til udgangen af 2014.

Louise Riisgaard håber, at kontaktpunktet bliver styrket og videreført, så længe der ligger EU-midler, som ikke er fordelt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip