Dansk Erhverv vil have råd til at gennemgå anbefalinger

Dansk Erhverv sammenligner Produktivitetskommissionens anbefalinger med en smørrebrødsseddel, som politikerne kan vælge ud fra. Erhvervsorganisationen vil have regeringen til at tage anbefalingerne med i den kommende vækstpakke.

Ved at følge anbefalingerne vil Danmarks bruttonationalprodukt ifølge kommissionen være cirka 60 milliarder kroner højere i 2020.

- Regeringen er på vej med en række vækstinitiativer, og vi ser gerne, at regeringen her omsætter anbefalingerne til konkret lovgivning hurtigst muligt, siger Geert Laier Christensen, analysechef hos Dansk Erhverv, i en kommentar.

Mange af anbefalingerne har været fremme - men som noget nyt anbefaler kommissionen en ny skattestruktur, hvor skatten på lønindkomst reduceres, og hvor det sikres, at danske selskaber ikke betaler mere i skat end i vores nabolande.

- Produktivitetskommissionen dokumenterer sort på hvidt, at dele af det danske skattesystem er med til at gøre Danmark fattigere, siger Geert Laier Christensen.

- De høje topskatter mindsker den mest produktive arbejdskrafts incitament til at arbejde mere, og den høje kapitalbeskatning mindsker de investeringer, der er nødvendige for at øge produktiviteten. Det skal vi have gjort op med, siger analysechefen.

Dansk Erhverv understreger, at kommissionens arbejde viser, at der er mange håndtag at dreje på, når tabet af konkurrenceevne skal stoppes.

- Kommissionens analyser viser, at der er et kæmpepotentiale for at gøre os alle rigere. Det kræver mod og stor politisk samarbejdsvilje at trække konklusionerne fra papiret over i virkeligheden, siger Geert Laier Christensen.

Dansk Erhverv foreslår helt konkret, at kommissionens arbejde bliver fulgt op med oprettelsen af et råd.

Rådet skal systematisk gennemgå både den resterende og den fremtidige regulering for at finde de områder, som hæmmer produktiviteten og dermed virksomhedernes konkurrenceevne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip