Dansk færing er på rette vej mod OL i Rio

Når han stiller op ved EM, er det under færøsk flag, men ved OL er han dansker.

Derfor kan vi godt tillade os at være glade og stolte på færingen Pal Joensens vegne over, at han har hentet sølv på både mændenes 800- og 1500-meter-distance ved svømme-EM i Berlin.

- For fire år siden vandt jeg min første sølvmedalje på langbane ved EM i Budapest, og nu har jeg vundet to sølvmedaljer, så det må jo være dobbelt så godt, lyder det fra en tilfreds færing.

Han træner til daglig på det nationale træningscenter i Brønshøj og føler, at han flytter sig i den rigtige retning mod målet, som er OL i Rio om to år.

- Jeg er i virkelig god form, og så har jeg rykket mig både taktisk og teknisk. Specielt teknikken har jeg arbejdet meget målbevidst med.

- Det fysiske skal nok falde på plads, men det er svært at ændre på den teknik, som jeg har brugt de sidste 10 år, siger Joensen.

Hans tider i Berlin har ikke helt kunnet leve op til hans nordiske rekorder, men det betyder knap så meget.

- Det skal ikke bruges som undskyldning, men jeg tænker meget langsigtet frem mod OL, og jeg er sikker på, at jeg har fat i det rigtige. Det ville være forkert at ligge og gøre de samme ting som før og forvente, at resultaterne bliver bedre, siger Pal Joensen.

I begge finaler i Berlin blev han slået af bronzevinderne på 1500 meter ved VM sidste år, den 20-årige italiener Gregorio Paltrinieri.

/ritzau/