Dansk Flygtningehjælp dybt berørt over IS-gidsels død

Dansk Flygtningehjælp er "dybt berørt" over nyheden om den amerikanske nødhjælpsarbejder Kayla Jean Muellers død og udtrykker sin dybeste medfølelse med hendes familie, skriver organisationen i en kort udtalelse på sin hjemmeside.

Kayla Jean Mueller var ikke ansat i Dansk Flygtningehjælp, selvom det tilsyneladende er, hvad hendes familie har oplyst til flere amerikanske medier

- Kayla Mueller arbejdede for en lokal, tyrkisk organisation, som Dansk Flygtningehjælp har samarbejdet med, præciserer den danske organisation.

Dansk Flygtningehjælp har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Men i oktober, da den 47-årige britiske hjælpearbejder Alan Henning blev dræbt af Islamisk Stat, sagde Dansk Flygtningehjælps nødhjælpschef, Rasmus Stuhr Jakobsen, at det gør dybt indtryk på organisationens medarbejdere.

- Man bliver mindet om, hvor farligt det er for vores kolleger, og hvor vigtigt det er, at vi aldrig slipper opmærksomheden omkring de sikkerhedsforanstaltninger, der skal være på plads, sagde han til Ritzau.

Ifølge Islamisk Stat blev den 26-årige amerikanske hjælpearbejder dræbt ved et amerikanskledet luftangreb. Det har ikke umiddelbart været muligt at få bekræftet denne oplysning fra anden side.

Men USA's udenrigsminister, John Kerry, understreger i en udtalelse, at hendes død er Islamisk Stats ansvar, uanset hvordan hun døde.

- Islamisk Stat, og alene Islamisk Stat, er årsag til, at Kayla er væk, skriver John Kerry ifølge Fox News.

Senator John McCain, som i lighed med Kayla Mueller er fra Arizona, sender sin dybeste medfølelse til familien og siger, at "den civiliserede verden er med familien Mueller i denne forfærdelige stund".

Det Hvide Hus oplyser tirsdag aften, at der stadig er mindst ét amerikansk gidsel i Mellemøsten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip