Dansk flyoffer var ingeniør og boede i Barcelona

Der er nu sat navn på den dansker, der blev dræbt ved tirsdagens flystyrt i Sydfrankrig.

Ifølge BT var det ingeniøren Søren Berg, der var om bord på ulykkesflyet. Det bekræfter hans familie gennem en tidligere arbejdsgiver.

- Han var en vellidt og professionel kollega, siger direktøren for presse og investorer i Rockwool International, Thorkild Diness Jensen, der udtaler sig efter aftale med Søren Bergs familie, til BT.

Søren Berg var ifølge sin LinkedIn-profil bosat i Barcelona, hvorfra han drev sit eget konsulentfirma US2 Consulting Ltd.

Inden da var han i tre år ansat i Rockwool som senior projektmanager.

I Rockwool stod Søren Berg ifølge BT i spidsen for arbejdet med at anlægge en ny fabrik i Memphis, USA.

Han har også fungeret som projektleder i Holland for Rockwool. Søren Bergs karriere har desuden bragt ham omkring ansættelser i Lego og Vejle-virksomheden Landmark A/S.

For Lego arbejdede han også i Kladno, Tjekkiet, i forbindelse med byggeriet af nye produktionsfaciliteter for den danske legetøjsproducent.

150 mennesker mistede livet ved flystyrtet i tirsdags.

Efterforskningen af tragedien tyder stærkt på, at flyets andenpilot satte flyet til at styrte, efter at kaptajnen for et kort øjeblik havde forladt cockpittet. Da kaptajnen vendte tilbage, tyder lydoptagelser på, at andenpiloten ikke ville lukke ham ind igen.

Alt peger således på, at andenpiloten, Andreas Lubitz, da han var alene i cockpittet, med vilje fløj passagerflyet mod en bjergside i de sydfranske alper og tog 149 passagerer og besætningsmedlemmer med sig i døden.

Anklagemyndigheden i Düsseldorf oplyser fredag, at politiet har fundet en iturevet lægeerklæring i andenpilotens lejlighed fra selve den dag, hvor hans fly fra Germanwings styrtede i de franske alper.

Hvilken sygdom, det i så fald skulle handle om, er et åbent spørgsmål.Papirer, der er fundet i lejligheden, tyder på, at han er blevet behandlet for en bestående sygdom.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip