Dansk fodboldkonflikt starter tidligst til august

En mulig konflikt i dansk fodbold træder tidligst i kraft den 1. august.

En faglig voldgift har fredag givet Spillerforeningen medhold i, at Divisionsforeningen har sendt et lockout-varsel for sent.

Afgørelsen skaber glæde blandt flere af spillerne. Blandt andet hos FC Midtjyllands Jakob Poulsen.

- Vi er glade for, at vi har fået medhold i den faglige voldgift, og at vi nu har længere tid til at blive enige, siger Poulsen i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

- Vi ser frem til mødet med forligsmanden på mandag, hvor vi vil arbejde videre på at komme frem til en forhandlingsløsning, siger han.

Det er Divisionsforeningen, der har opsagt den nuværende overenskomst, da man mener, at aftalen er utidssvarende.

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, er dybt forundret over afgørelsen i voldgiften og mener, at den kan være til skade for dansk fodbold.

- En konflikt i august kan ødelægge starten på hele Danmarksturneringen og muligheden for succes, store oplevelser og økonomisk gevinst for de klubber og spillere, der skal spille europæisk.

- Vi kan nu miste vigtige ranglistepoint, der betyder, at færre danske hold får mulighed for at spille europæisk de næste fem år. Det er katastrofalt for både klubber, spillere og fans, siger Claus Thomsen i en pressemeddelelse.

I slutningen af maj varslede Divisionsforeningen konflikt per 1. juli, men Spillerforeningen mente ikke, at man havde modtaget varslingsbrevet rettidigt. Det ville i så fald udskyde konflikten med en måned frem til 1. august.

Selv om Spillerforeningens kontor var lukket de sidste dage i maj, så var der alligevel blevet kvitteret for modtagelsen af brevet. Det viste sig senere, at det var postbuddet, der havde skrevet under for modtagelsen.

Det er denne tvist, der er blevet afgjort i fredagens faglige voldgift.

Hvis klubberne og spillerne ikke når til enighed inden den 1. august, så er konflikten en realitet. Konflikten kan potentielt ramme de danske klubber hårdt, da flere af dem skal ud at spille kvalifikation til Champions League og Europa League.

/ritzau/

 

Dagens Gossip