Dansk Folkeparti blæser til valgkamp: Udlændingeområdet er ude af kontrol

Den borgerlige blok i Folketinget skærper nu kursen over for asylansøgere, der kommer til Danmark.

I et ny asyludspil, som Dansk Folkeparti præsenterer onsdag, fremgår det, at partiet er parat til at inddrage både midlertidige og permanente opholdstilladelser, hvis der i mellemtiden er opstået fred i hjemlandet, skriver Berlingske.

Det er den seneste tids stigning i antallet af asylansøgere, der får partiet til at ville stramme udlændingepolitikken.

- Der kommer simpelthen for mange til, at vi kan håndtere det. Politikken på udlændingeområdet er helt ude af kontrol, og det virker, som om regeringen fuldstændig har opgivet at gøre noget ved det, siger integrationsordfører Martin Henriksen til avisen.

Flygtninge fra især Syrien og Eritrea har lagt pres på det danske asylsystem, der sidste år håndterede 7757 ansøgninger om asyl, og antallet ventes at stige til omkring 10.000 i år.

Derfor vil Dansk Folkeparti sænke perioden på en midlertidig opholdstilladelse fra fem år til halvandet år. Samtidig ønsker partiet at gøre op med, at flygtninge kan få kontanthjælp og børnecheck fra første dag i landet.

Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen, er enig i, at det skal være mindre attraktivt at komme til Danmark som asylansøger.

Partiet vil dog gøre det lettere for velintegrerede personer at få permanent opholdstilladelse, men sværere for folk, der ikke kan eller vil integreres.

Liberal Alliance og De Konservative er også indstillet på at se nærmere på asylpolitikken.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, vil ikke afvise, at der kan komme nye initiativer fra regeringen, hvis antallet af asylansøgere stiger kraftigt i år.

- Om det lige er DF's forslag, vi skal forfølge, er jeg ikke så sikker på, men det er klart, at vi tager problematikken alvorligt, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip