Dansk Folkeparti har flere ønsker til Vestagers vækstplan

Regeringen lytter gerne til, hvad Dansk Folkeparti måtte have af ønsker til den kommende vækstplan, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

Torsdag har hun sammen med finansminister Bjarne Corydon (S) siddet i forhandlinger med oppositionspartiet omkring den vækstplan, som regeringen og Venstre i tirsdags kunne præsentere en skitse for.

- Det er helt forståeligt, at Dansk Folkeparti har en række spørgsmål og også kommer med egne ønsker efter den her proces, hvor vi har lavet rammeaftalen, siger Margrethe Vestager.

- Vi har diskuteret, hvad der ligger i energidelen, og hvad der ligger i forhold til de mange andre vækstforslag. Der er så blevet stillet en række spørgsmål, og dem svarer vi selvfølgelig på, fortsætter hun.

Hos Dansk Folkeparti ønskes der i den kommende vækstplan en større fokus på Udkantsdanmark, end der lægges op til i udspillet fra regeringen og Venstre.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, peger blandt andet på, at nedrivningspuljen kan gøres større, og at der kan investeres mere i bredbåndsforbindelserne i yderområderne.

Spørgsmål: Er der efterladt noget for Dansk Folkeparti til at få indflydelse på?

- Ja, det er der. Men det med at diskutere ting, som har meget store konsekvenser, når det kommer til at finde penge, kommer nok på et senere tidspunkt, siger Margrethe Vestager og tilføjer:

- Men vi byder det meget velkommen, at man byder ind med de ting, som man er optaget af.

Efter mødet mener Kristian Thulesen Dahl, at hans parti "er gået lidt til bidet af indholdet", og at de politiske parter er enige om, at der er nogle "udeståender".

- Vi har så remset op, hvor vi ser de største knaster og de ting, vi gerne vil diskutere, siger partiformanden.

Spørgsmål: Hvad er der af udeståender?

- På energiområdet er det i høj grad, om der alene er tale om en udskydelse af omkostningerne, eller om der er tale om en reel sænkelse af omkostningerne, siger Kristian Thulesen Dahl.

- En anden udfordring er den grønne check, som er en kompensationsordning, vi fik indført for de laveste indkomster, og som regeringen nu sammen med Venstre vil begynde at gøre kål på. Det er vi ikke meget for, tilføjer han.

Den tredje problematik, som Kristian Thulesen Dahl nævner, er yderområderne, og hvordan man sikrer dansk vækst over hele paletten og ikke kun i storbyerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip