Dansk Folkeparti lancerer samlet handlingsplan for yderområder

02/12/2012 12:36

John Meyer

Nyheder

Mest læste i dag

Det er en tilfreds ordfører for landdistrikter og øer, der kan præsentere Dansk Folkepartis samlede plan for, hvordan den økonomiske, sociale og kulturelle sammenhængskraft kan sikres i fremtiden. Under titlen ”Liv i hele Danmark” er det Dansk Folkepartis bud på, hvordan flugten fra landdistrikterne bliver bremset.

- Det er mit store håb, at planen, eller i det mindste dele af den, kan blive virkeliggjort. Affolkningen er mange steder i fuld gang, og det er nødvendigt at handle hurtigt, hvis vi skal undgå en yderligere skævvridning af Danmark, siger Mette Hjermind Dencker, som tilføjer, at første, vigtige punkt er en klar definition af de såkaldte yderområder.

Blandt de mange andre punkter i planen er:

Flere virksomheder i yderområderne – blandt andet gennem etablering af effektivt bredbånd

Udflytning af alle fremtidige statslige arbejdspladser

5000 statslige arbejdspladser frigives som hjemmearbejdspladser

Genindførelse af nedrivningspuljen

Etablering af alle nye erhvervsuddannelser i yderområder

Fastboende sygeplejerske på små øer

Mette Hjermind Dencker ser frem til debatten om, hvordan vi løfter et område, der hidtil har fået stort set ingen – eller negativ – opmærksomhed i medierne.

- Det her handler ikke om at gøre danskere i yderområderne til ”ofre”, men tværtimod om at sikre de gode ressourcer og fremhæve det store potentiale, der ligger i en udvikling af landdistrikter. Det handler kort sagt om, at vi skal til at tænke i helt nye og utraditionelle baner, hvis Danmark også skal hænge sammen i fremtiden, siger Mette Hjermind Dencker.