Dansk Folkeparti sætter medlemsrekord

Siden Kristian Thulesen Dahl i 2012 overtog formandsposten efter Pia Kjærsgaard, er Dansk Folkeparti både gået frem i meningsmålingerne og i medlemstal. Især det sidste bliver der bidt mærke i i partiet.

Forud for weekendens årsmøde i Herning har Dansk Folkeparti opgjort, at partiet nu har 14.757 medlemmer. Det er en markant fremgang i forhold til 2012, hvor medlemstallet lå på 10.684.

- Rigtig mange af dem siger, at nu vil de ikke længere nøjes med bare at stemme på os. Nu vil de støtte os åbent og sige til naboen, at de har meldt sig ind i Dansk Folkeparti. Det er utrolig vigtigt for partiets udvikling, siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Dansk Folkeparti har i forvejen oplevet en markant fremgang i meningsmålingerne i de senere år.

Ifølge Ritzau Index, der er et gennemsnit af landets fem toneangivende meningsmålinger, Voxmeter, Epinion, Gallup, Greens og Wilke, står DF til at få 18,6 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag.

Hvis målingerne holder, vil det gøre partiet til landets tredjestørste efter Venstre og Socialdemokraterne. Dansk Folkeparti har i enkelte målinger snuset til pladsen som landets største parti.

Og ved valget til Europaparlamentet i foråret lykkedes det for første gang Dansk Folkeparti at blive det største parti ved et landsdækkende valg.

Bag det resultat ligger dog også fortællingen om DF-stemmeslugeren Morten Messerschmidt og danskernes stigende EU-skepsis.

Som en påmindelse om at holde begge ben på jorden vil Kristian Thulesen Dahl igen have en lille seddel i inderlommen under årsmødet i Herning. Den beskriver en meningsmåling fra 2009, hvor SF med Villy Søvndal som formand stod til svimlende 20,5 procent af stemmerne.

Da valget kom i 2011, måtte SF dog nøjes med under det halve, og dermed blev den flotte måling aldrig omsat i politisk indflydelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip