Dansk forsvarschef glæder sig til at få 5000 på nakken

Der venter håndboldkvinderne en både sportslig og mental udfordring mandag aften, hvor holdet møder værtsnationen Ungarn i endnu en vital EM-kamp.

For ikke blot skal danskerne kæmpe for at få skovlen under ungarerne, de får også et fanatisk og meget højrøstet publikum imod sig i den intime Fönix Hall i Debrecen, der formentlig bliver fyldt med 5300 mennesker.

- Vi har arbejdet meget med at vise mod og vinderkultur, og det skal vi bruge i sådan en situation, siger den danske forsvarsstyrmand Pernille Holmsgaard.

Hun peger på, at holdet har prøvet noget lignende før, blandt andet i møderne med Serbien ved EM i 2012 og VM sidste år.

Det kan komme danskerne til gode i kampen mod ungarerne, hvor begge hold er pisket til at vinde.

- Vi har efterhånden en masse erfaring med i bagagen. Vi har prøvet det nogle gange. Man skal ind og arbejde med sig selv og mærke, om man bliver presset over sådan noget.

- Det er fedt at mærke atmosfæren, og man kan virkelig mærke, at man er i live, når det hele brager løs. Man skal nyde, at man står midt i sådan en cirkusarena.

- Det er bedre, når der er 5000, der er på nakken af os, end når der er helt tyst som mod Polen. Det er jo også en oplevelse, når man kan få alle de mennesker til at falde til ro. Så kan det endda vende sig til noget negativt for ungarerne, mener hun.

Med til at give sikkerhed på det danske hold er, at forsvarsspillet er klart forbedret i forhold til de to første kampe i turneringen.

Det så allerede bedre ud i første halvleg mod Norge, og i lørdags spillede den danske defensiv vel 45-50 gode minutter mod Polen.

- Det fede er, at vi har lagt lag på fra kamp til kamp, og mod Polen spillede vi godt i forsvaret i næsten hele kampen.

- Også mod Ungarn skal vi udnytte, at Louise Svalastog er meget dygtig til at gå frem i banen og stoppe modspillerne. Det kan blive et godt våben, siger den erfarne forsvarsspiller.

Danmark møder Ungarn klokken 20.30.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip