Dansk fotograf var gidsel i Syrien i et år: Nu genforenes han med familien

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter, at den 25-årige danske freelancefotograf, Daniel Rye Ottosen, er frigivet efter 13 måneder som gidsel i Syrien.

Det er familien til det frigivne gidsel, der har bedt ministeriet om at udsende en pressemeddelelse.

- Den 25-årige danske fotograf Daniel Rye Ottosen fra Give er blevet frigivet efter at have været tilbageholdt i Syrien siden den 17. maj sidste år, hvor han rejste til Syrien for at fotodokumentere konflikten og civilbefolkningens - ikke mindst børns - levevilkår, skriver familien i pressemeddelelsen.

Daniel Rye Ottosen har det efter omstændighederne godt og er nu ved at blive genforenet med sin familie.

Familien Rye Ottosen sender en dybfølt tak til alle, som har bistået dem i at få Daniel hjem, og den oplyser, at Daniel Rye Ottosens tilfangetagelse gennem længere tid har været kendt af dansk presse.

- Men hensynet til Daniels sikkerhed har gjort, at alle har afholdt sig fra at dække historien. Pressen anmodes om fortsat at vise hensyn og diskretion, hedder det i pressemeddelelsen.

Familien ønsker ikke at udtale sig yderligere. Familien Rye Ottosen ønsker ikke kontakt fra medier eller andre udenforstående og takker for forståelsen herfor.

Chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egeberg Mikkelsen understreger, at borgerservice ikke kan give yderligere oplysninger om den konkrete sag, ud over hvad familien har oplyst.

/ritzau/

 

Dagens Gossip