Dansk golf er på vej mod historisk godt 2015

Skrevet af admin

27/10/2015

Dagens topnyheder

I Dansk Golf Union (DGU) er der brede smil over hele linjen. 2015 har været fantastisk indtil videre, og med fire sejre er man ikke langt fra de bedste år i historien.

Tilbage i 2002 vandt de danske mænd og kvinder på European Tour samlet set seks titler, mens det i 2005 blev til fem danske triumfer.

Med endnu nogle turneringer tilbage i dette år er der fortsat mulighed for flere triumfer, men om det sker eller ej, fjerner det ikke indtrykket af et jubelår for DGU.

- Når man regner det hele med, er det en af vores bedste sæsoner nogensinde. Det er der ingen tvivl om, siger eliteansvarlig i DGU, Claus Mølholm.

Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen har taget en sejr hver på mændenes European Tour, mens 22-årige Nicole Broch Larsen og 19-årige Emily Kristine Pedersen har snuppet en titel hver på kvindernes ditto.

Især de unge kvindernes opblomstring tegner lovende, men både i de professionelle rækker og på amatørniveau har 2015 spredt jubel på DGU-kontorerne.

- 2015, som ikke en gang er slut endnu, har været et helt fantastisk år for dansk golf. Både når man kigger på proresultaterne, men også på amatørniveau og ungdomsniveau, lyder det fra Claus Mølholm.

For det er ikke kun på kvindesiden, der står unge folk klar til at flyve mod toppen af ranglisterne. Også hos herrerne er arvtagerne til Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen og co. klar.

- Jeg tror, vi kan forvente meget de kommende år. Vi har jo Thorbjørn Olesen, som stadig er ganske ung, og så har vi Lucas Bjerregaard og Morten Ørum Madsen.

- Det er de unge, som virkelig er ved at få løftet deres spil og ligger højt på verdensranglisten, siger Claus Mølholm.

Lucas Bjerregaard var i weekenden tæt på at sikre den femte danske European Tour-sejr i år, men han blev slået med et enkelt slag af rutinerede Justin Rose i Hong Kong Open på finalerunden.

/ritzau/