Dansk golf-rookie: Andenpladsen vil gøre mig stærkere

Skrevet af admin

27/09/2015

Dagens topnyheder

19-årige Emily Kristine Pedersen var tæt på at blive ny dansk Europa Tour-vinder søndag.

Men danskeren mistede en solid føring i turneringen Lacoste Ladies Open de France, som er en del af Ladies European Tour, og hun måtte til sidst nøjes med en bitter andenplads.

Emily Kristine Pedersen var ellers foran inden sidste hul, men en birdie til Celine Herbin fra Frankrig betød omspil, der strakte sig over tre huller, inden franskmanden sejrede.

- Jeg er selvfølgelig meget skuffet, men jeg er sikker på, at når jeg kigger tilbage på denne uge, så vil jeg være stolt over min præstation.

- Jeg håber, at denne oplevelse vil gøre mig til en stærkere og bedre spiller i fremtiden, siger en tårevædet Emily Kristine Pedersen i en pressemeddelelse.

Det blev dog generelt en god dag for de danske golfkvinder, da Malene Jørgensen sluttede på en tredjeplads.

- Jeg er meget tilfreds med tredjepladsen. Jeg har haft en fornemmelse med mit sving siden en turnering i Sverige, og det er rart, at det stadig virker, siger Malene Jørgensen.

Med toplaceringerne til de to danskere spillede de sig begge tæt på udtagelse til OL i Rio næste år, hvor Danmark har i alt fire pladser. To af pladserne går til de bedste mænd, og to går til de bedst placerede kvinder på verdensranglisten.

- Det er fantastisk flot af Emily, men også af Malene, som endnu engang viste, at de danske kvinder kan være med helt i front.

- De har virkelig cementeret deres position på Ladies European Tour, hvor vi for første gang i historien har hele fire kvinder i top-30, når Order of Merit opdateres efter denne turnering.

- Det tegner godt for vores deltagelse ved OL, hvor der nu er intens kamp om de to pladser, siger elitechef Claus Mølholm fra Dansk Golf Union.

/ritzau/