Dansk golfspiller deler føring før sidste runde i Kina

Den danske golfspiller Lucas Bjerregaard er godt på vej mod en historisk triumf i European Tour-turneringen Volvo China Open.

Inden finalerunden i Beijing ligger den 24-årige dansker i front sammen med Felipe Aguilar fra Chile, og danskeren har dermed alletiders mulighed for at sikre sig sin første turneringssejr på European Tour.

Inden søndagens afsluttende runde er Bjerregaard og Aguilar hele 16 slag under par. To slag efter ligger et felt bestående af fire spillere.

At danskeren ligger så godt til skyldes blandt andet en fremragende tredje runde lørdag. Runden gik han i syv slag under par.

På tredje hul imponerede Bjerregaard med en eagle på et par-4-hul. Derudover lavede han fem birdies.

- Jeg spillede godt i dag (lørdag, red.) og fik lidt gang i tingene på tredje hul, siger danskeren til europeantour.com.

Det var dog først for alvor på de sidste ni huller, at Lucas Bjerregaard virkelig fik konstant gang i spillet, og han håber, at han kan bruge erfaringen fra sidste års topplaceringer til at stryge helt til tops for første gang.

- Jeg havde et par gode perioder i slutningen af sidste sæson, så jeg vil prøve at bruge al erfaringen, jeg fik der, og forsøge at gøre arbejdet færdigt i morgen (søndag, red.), lyder det fra Bjerregaard.

Samtidig gik han for anden dag i træk en runde uden at lave en eneste bogey.

I 2015 blev Bjerregaard nummer to i Hong Kong Open i oktober, mens han tjente flest penge ved at blive delt treer i BMW Masters i november. Hans bedste resultat i 2016 er en delt 14.-plads i True Thailand Classic i marts.

Der spilles om en førstepræmie på godt 3,3 millioner kroner i Beijing.

Yderligere to danskere skal også i aktion søndag.

Thorbjørn Olesen ligger delt nummer 24 inden sidste runde, mens Jeff Winther er delt nummer 46. Morten Ørum Madsen missede cuttet i turneringen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip