Dansk hiphoptrio: Ingen af os er kællinger

19/04/2016 15:52

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Når Suspekt til sommer toner frem i otte danske byer til Grøn Koncert, bliver det med "cremen af cremen af 15 års arbejde". I de omkring 50 minutter, de tre Albertslund-herrer står på scenen, vil der nemlig blive åbnet op for hitsluserne, lover de.

Og derfor kan publikum roligt forvente at et nummer som "Søndagsbarn" kommer til at flyde ud gennem højttalerne.

Sangen, der på omkvædet blev gæstet af Lukas Graham, sad klistret fast på de danske hitlister i 2015. På scenen har Rune Rask, Orgi-E og Bai-D hver deres rolle i nummeret, men uden for scenen hersker der ingen tvivl om, hvem der har mest søndagsmentalitet i sig.

- Det er sgu nok mig. Fordi jeg drikker rødvin og er nøgen under badekåben hver søndag, griner Bai-D, der har kreeret sit kunsteralias ud fra sit sygesikringsbevis, hvorpå der står Andreas Bai Duelund.

De andre medlemmer af Suspekt erklærer sig enige i dommen.

- Du holder søndag alle dage, jo. Måske kan man sætte os på en skala med Rune i den ene ende og Andreas i den anden, og så mig svævende et sted i midten. Så! Nu har vi et søndagsbarnsbarometer, siger Orgi-E.

- Jeg holder ikke engang fri om søndagen, lyder det knastørt og smilende fra Rune Rask, som samtidig er den eneste af de tre Suspekt-medlemmer, der nøjes med sit rigtige navn.

Men da et lidt mindre positivt tillægsord skal uddeles, bliver det straks sværere at pege fingre. Der bliver nemlig stille, da spørgsmålet "Hvem er en ... Kælling?" skal besvares. For at karakterisere sig selv ud fra titlen på sangen fra 2003 har hverken Orgi-E, Bai-D eller Rune Rask lyst til.

- Jeg synes ikke, at nogen af os er kællinger. Vi bitcher ikke, for så tror jeg ikke, at vi ville kunne holde hinanden ud, siger Orgi-E.

"Kinky Fætter", som blev noget af et gennembrud for gruppen i 2003, giver heller ikke anledning til stor diskussion. Alle peger på Orgi-E, der samtidig afslører, hvor omkvædet til sangen stammer fra.

- Da vi indspillede den, havde vi ikke noget omkvæd. Men da vi tog på turné, begyndte L. O. C at råbe "jeg har kneppet til denne her sang" indover. Og så har det bare hængt ved lige siden, siger Orgi-E.

Der er bred enighed igen, da snakken falder på udtrykket "Skudtæt", som også så dagens lys i 2003. Der er nemlig kun én mand, der kan holde musikken kørende bag Bai-D og Orgi-E's ord.

- Rune er skudtæt, lyder det prompte fra Orgi-E.

- Du kan ikke fucke med hans arbejdsihærdighed og hans kunnen inden for musik. Han er grundig, og han sender ikke noget ud, uden at det er skudtæt, slår rapperen fast.

De står som et hold. Sammentømrede efter 15 år med lumre og hårdtslående rim. Orgi-E beskriver det som en lang rejse, hvor de tre medlemmer undervejs har fundet ud af, hvem de er. Men Bai-D har en anden måde at sige det på.

- Ja, det har taget tid at acceptere hinandens psykoser på godt og ondt, siger Bai-D og får alle til at bryde ud i grin.

/ritzau/FOKUS