Dansk imam politianmeldt for opfordring til jøde-drab

Formanden for Trykkefrihedsselskabet, Katrine Winkel Holm, anmelder omstridt Aarhus-imam til Østjyllands Politi for at opfordre til drab på jøder under en fredagsbøn i en moské i Berlin.

Imam Abu Bilal Ismail fra Grimhøjmoskeen bad gud om at dræbe zionistiske jøder med ord som "Tæl dem og dræb dem hver og én. Skån ingen af dem. Få dem til at lide forfærdeligt".

- Voldsopfordringer skaber ringe i vandet af frygt og fører til tab af frihed for dem, der rammes af dem. I disse år er det ikke mindst trusler og voldsopfordringer, der sætter ytringsfriheden under pres, siger formand Katrine Winkel Holm i en pressemeddelelse.

- Det er derfor helt utilstrækkeligt, at danske politikere endnu en gang nøjes med rituelt at fordømme en imams horrible udtalelser.

Østjyllands Politi undersøger selv udtalelserne og overvejer derfor, om de skal rejse en sag af egen drift mod imam Abu Bilal Ismail for brud på straffeloven.

Selv nægter Abu Bilal Ismail, at han opfordrer til drab på alle jøder.

- Jeg mener ikke, at det er alle jøder, der skal dø. Det er kun jøder, der har dræbt befolkningen i Gaza. Jeg har bedt gud om at ødelægge de jøder, der dræber os, sagde han til BT.

Den forklaring, mener formanden for Trykkefrihedsselskabet, er en "bagatellisering af mordopfordringen".

- Dette er en utroværdig bortforklaring. Bilals udtalelser er et let gennemskueligt forsøg på at mobilisere mennesker, der som Allahs redskaber skal udføre hans vilje, siger Katrine Winkel Holm

- Udtalelserne er dermed en indirekte opfordring til mord på jøder. En sådan opfordring bør retsstaten ikke sidde overhørig, lyder det.

Grimhøjmoskeen er tidligere blevet beskyldt for at radikalisere unge, og hele 22 yngre mænd er ifølge politiet rejst i krig i Syrien eller Irak efter at have haft deres gang i moskeen.

Udtrykket zionistiske jøder bruges ofte om jøder, der mener, at de har ret til dele af Palæstina - heriblandt Jerusalem.

Knap 800 mennesker - herunder næsten 200 børn - er blevet slået ihjel i Gazastriben, siden Israel indledte sine bombeangreb 8. juli, oplyser redningstjenesten i Gaza ifølge Reuters.

/ritzau/

 

Dagens Gossip