Dansk ishockey-talent får NHL-kontrakt

Det danske ishockey-talent Nikolaj Ehlers har fået en treårig kontrakt med Winnipeg Jets, oplyser NHL-klubben på sin hjemmeside.

Ehlers får en årsløn på 1,625 millioner dollar, svarende til lidt over ni millioner kroner, meddeler Winnipeg Jets.

Tilbage i juni valgte Winnipeg Jets Ehlers som nummer ni i NHL-draften.

- Han er en dynamisk spiller. Han elsker spillet og er utrolig engageret i det, sagde Kevin Cheveldayoff, manager for den canadiske klub, dengang ifølge avisen Winnipeg Sun.

Ehlers er den kun fjerde danske ishockeyspiller, som er fundet talentfuld nok til at være med i den første af de i alt syv draft-runder i NHL. De tre andre er Mikkel Bødker, Lars Eller og Nicklas Jensen.

Bødker har rekorden, som den danske spiller, der er blevet draftet hurtigst. Den nuværende Phoenix Coyotes-spiller blev valgt som nummer otte i første runde i 2008.

Nikolaj Ehlers er søn af den tidligere topspiller Heinz Ehlers og debuterede som 15-årig i den bedste schweiziske række og har det seneste år spillet for Halifax Mooseheads i en af topligaerne i canadisk juniorhockey.

Han får nu chancen for at overbevise Winnipeg Jets om, at han er klar til NHL allerede nu, når han deltager i holdets træningslejr senere på måneden.

Hvis Nikolaj Ehlers ikke får en plads på NHL-holdet til at begynde med, vil han fortsætte hos Halifax Mooseheads i den kommende sæson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip