Dansk ishockey-talent får NHL-kontrakt

Det danske ishockey-talent Nikolaj Ehlers har fået en treårig kontrakt med Winnipeg Jets, oplyser NHL-klubben på sin hjemmeside.

Ehlers får en årsløn på 1,625 millioner dollar, svarende til lidt over ni millioner kroner, meddeler Winnipeg Jets.

Tilbage i juni valgte Winnipeg Jets Ehlers som nummer ni i NHL-draften.

- Han er en dynamisk spiller. Han elsker spillet og er utrolig engageret i det, sagde Kevin Cheveldayoff, manager for den canadiske klub, dengang ifølge avisen Winnipeg Sun.

Ehlers er den kun fjerde danske ishockeyspiller, som er fundet talentfuld nok til at være med i den første af de i alt syv draft-runder i NHL. De tre andre er Mikkel Bødker, Lars Eller og Nicklas Jensen.

Bødker har rekorden, som den danske spiller, der er blevet draftet hurtigst. Den nuværende Phoenix Coyotes-spiller blev valgt som nummer otte i første runde i 2008.

Nikolaj Ehlers er søn af den tidligere topspiller Heinz Ehlers og debuterede som 15-årig i den bedste schweiziske række og har det seneste år spillet for Halifax Mooseheads i en af topligaerne i canadisk juniorhockey.

Han får nu chancen for at overbevise Winnipeg Jets om, at han er klar til NHL allerede nu, når han deltager i holdets træningslejr senere på måneden.

Hvis Nikolaj Ehlers ikke får en plads på NHL-holdet til at begynde med, vil han fortsætte hos Halifax Mooseheads i den kommende sæson.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip