Dansk ishockey-talent valgt som nummer ni i NHL-draft

Den 18-årige danske ishockeyspiller Nikolaj Ehlers blev valgt som nummer ni i rækken, da NHL-klubberne fredag indledte jagten på nye talenter i den første af i alt syv udvælgelsesrunder.

Danskeren var på forhånd tippet som en af de mest eftertragtede navne blandt de i alt 30 spillere, som klubberne efter tur kunne vælge imellem.

Nikolaj Ehlers blev draftet af Winnipeg Jets - bestemt ikke et af de mest legendariske NHL-hold - som dermed i en periode har sikret sig retten til at skrive kontrakt med danskeren.

- Han er en dynamisk spiller. Han elsker spillet og er utrolig engageret i det, siger Kevin Cheveldayoff, manager for den canadiske klub, ifølge avisen Winnipeg Sun.

Ehlers er den kun fjerde danske ishockeyspiller, som er fundet talentfuld nok til at være med i den første af de i alt syv draft-runder. De tre andre er Mikkel Bødker, Lars Eller og Nicklas Jensen.

Bødker har rekorden, som den danske spiller, der er blevet draftet hurtigst. Den nuværende Phoenix Coyotes-spiller blev valgt som nummer otte i første runde i 2008.

Nikolaj Ehlers, der er søn af den tidligere topspiller Heinz Ehlers, debuterede som blot 15-årig i den bedste schweiziske række og har det seneste år spillet for Halifax Mooseheads i en af topligaerne i canadisk juniorhockey.

Her imponerede han med mange mål og assists i både grundspillet og slutspillet og har høstet stor ros i Nordamerika. Han blev valgt til årets rookie i de canadiske juniorligaer.

- Jeg ønsker at spille i NHL så hurtigt det kan lade sig gøre. Men jeg kan stadig udvikle mig meget i Halifax, sagde Ehlers til tv-stationen TSN umiddelbart efter Winnipeg havde udpeget ham.

26 af de i alt 30 NHL-klubber havde talt med og testet danskeren op til draften i Philadelphia natten til lørdag dansk tid.

I optakten til draften var Ehlers en af de spillere, der blev fremhævet i de lokale medier i Winnipeg.

- Hurtighed er uden tvivl hans største styrke, sagde Jim Midgley, der er assistenttræner i Halifax Mooseheads, til Winnipeg Sun og sammenlignede danskeren med New York Rangers-stjernen Carl Hagelin.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip