Dansk ishockey-talent valgt som nummer ni i NHL-draft

Den 18-årige danske ishockeyspiller Nikolaj Ehlers blev valgt som nummer ni i rækken, da NHL-klubberne fredag indledte jagten på nye talenter i den første af i alt syv udvælgelsesrunder.

Danskeren var på forhånd tippet som en af de mest eftertragtede navne blandt de i alt 30 spillere, som klubberne efter tur kunne vælge imellem.

Nikolaj Ehlers blev draftet af Winnipeg Jets - bestemt ikke et af de mest legendariske NHL-hold - som dermed i en periode har sikret sig retten til at skrive kontrakt med danskeren.

- Han er en dynamisk spiller. Han elsker spillet og er utrolig engageret i det, siger Kevin Cheveldayoff, manager for den canadiske klub, ifølge avisen Winnipeg Sun.

Ehlers er den kun fjerde danske ishockeyspiller, som er fundet talentfuld nok til at være med i den første af de i alt syv draft-runder. De tre andre er Mikkel Bødker, Lars Eller og Nicklas Jensen.

Bødker har rekorden, som den danske spiller, der er blevet draftet hurtigst. Den nuværende Phoenix Coyotes-spiller blev valgt som nummer otte i første runde i 2008.

Nikolaj Ehlers, der er søn af den tidligere topspiller Heinz Ehlers, debuterede som blot 15-årig i den bedste schweiziske række og har det seneste år spillet for Halifax Mooseheads i en af topligaerne i canadisk juniorhockey.

Her imponerede han med mange mål og assists i både grundspillet og slutspillet og har høstet stor ros i Nordamerika. Han blev valgt til årets rookie i de canadiske juniorligaer.

- Jeg ønsker at spille i NHL så hurtigt det kan lade sig gøre. Men jeg kan stadig udvikle mig meget i Halifax, sagde Ehlers til tv-stationen TSN umiddelbart efter Winnipeg havde udpeget ham.

26 af de i alt 30 NHL-klubber havde talt med og testet danskeren op til draften i Philadelphia natten til lørdag dansk tid.

I optakten til draften var Ehlers en af de spillere, der blev fremhævet i de lokale medier i Winnipeg.

- Hurtighed er uden tvivl hans største styrke, sagde Jim Midgley, der er assistenttræner i Halifax Mooseheads, til Winnipeg Sun og sammenlignede danskeren med New York Rangers-stjernen Carl Hagelin.

/ritzau/

 

Dagens Gossip