Dansk ishockeyback skifter Nordamerika ud med Sverige

16/06/2015 20:51

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Ishockeylandsholdets back Markus Lauridsen forlader nordamerikansk ishockey efter fem år og slår sig i den kommende sæson ned i Stockholm, hvor han skal spille for AIK i den næstbedste række, Allsvenskan.

24-årige Lauridsen har i de seneste tre sæsoner optrådt for Lake Erie Monsters i farmerligaen AHL og har samtidig haft kontrakt med NHL-klubben Colorado Avalanche, hvor han dog aldrig nåede at komme i nærheden af debut.

Den teknisk stærke back havde et lidt uheldigt VM, men spillede en stærk sæson i Lake Erie, og i Stockholm ser man frem til at få danskeren på holdet.

- Han er en rigtig tovejsback med den rigtige størrelse og alder. Han spiller hårdt i defensiven og går gerne med i offensiven med sit gode skøjteløb. Derudover har han en herlig indstilling, siger AIK's sportschef Anders Gozzi til klubbens hjemmeside.

Markus Lauridsen startede karrieren i Gentofte, inden han som teenager tog til Linköping for at spille juniorishockey i Sverige.

I 2010 gik turen videre til Nordamerika, hvor han først spillede to sæsoner i den amerikanske juniorliga USHL for Green Bay Gamblers.

Han spillede sit første VM for Danmark i 2013 i sin kommende hjemby Stockholm.

/ritzau/