Dansk ishockeyprofil skifter til svenske sølvvindere

Den danske ishockeylandsholdsspiller Jesper B. Jensen spiller i de kommende to sæsoner for den svenske eliteserieklub Färjestad, der i sidste sæson nåede helt frem til finalen om det svenske mesterskab.

Dermed tager den 22-årige dansker et stort skridt op på karrierestigen efter at have tilbragt det seneste år i den næstbedste række, hvor han repræsenterede Rögle.

Da det ikke lykkedes at rykke op i den bedste række, meddelte Jensen dog, at han ville væk, og nu er ønsket altså gået i opfyldelse.

- Vi er glade for, at Jesper valgte os. Med fire VM-turneringer for Danmark og tidligere spil i Eliteserien, har han trods sin unge alder allerede skaffet sig en del rutine, siger Färjestads sportschef Leif Carlsson til klubbens hjemmeside.

- Han er en dygtig skøjteløber og kan lide at gå med frem i angrebszonen. Han er også god i det fysiske spil, lyder det fra sportschefen, der ser et stort udviklingspotentiale i danskeren.

Efter et år helt uden dansk repræsentation i Eliteserien vil der i den kommende sæson være mindst to danske spillere i den stærke liga.

Tidligere på sommeren skiftede Nichlas Hardt til Linköping.

/ritzau/

 

Dagens Gossip