Dansk ishockeytalent stjæler billedet i Canada

Danmarks 18-årige Nikolaj Ehlers er på vej mod NHL med stormskridt. Ishockeytalentet har de seneste dage imponeret voldsomt i en talentturnering for NHL-klubbernes unge spillere, som endnu ikke er kommet ind i verdens bedste ishockeyliga.

Mandag blev han matchvinder, da Winnipeg Jets i Penticton i det vestlige Canada besejrede Edmonton med 5-4 efter overtid og straffeslag.

Edmonton førte 4-2, da holdene kom på isen til tredje periode, men Nikolaj Ehlers scorede til både 3-4 og 4-4, og så var det såmænd også ham, der scorede på straffeslag til slutresultatet 5-4.

I en turnering med kampe fredag, søndag og mandag nåede han at score tre mål og levere en målgivende aflevering. Det endda selv om han havde misset søndagens kamp med en mindre skade.

Ifølge avisen Winnipeg Sun var Nikolaj Ehlers i særklasse i turneringen.

- Den spiller, flest mennesker vil tale om efter denne turnering, er Ehlers, som er lille og spinkel, men har forbløffende talent. Han vender nu tilbage til Winnipeg med en endnu større tro på, at han kan overraske alle og bruge den kommende træningslejr til at spille sig ind i NHL, lyder det fra avisens ishockeyreporter Ted Wyman.

Nikolaj Ehlers blev valgt af Winnipeg i første runde af dette års NHL-draft, men fordi han kun er 18 år, er sandsynligheden for, at han spiller sig direkte ind på NHL-holdet allerede i denne sæson, lille.

/ritzau/

 

Dagens Gossip