Dansk Islamisk Center: Demonstration mod IS er vigtig

Tidligere lørdag demonstrerede århusianerne mod den militante bevægelse Islamisk Stat (IS), og snart kommer turen til københavnerne.

Demonstrationerne mod IS' brutale gerninger har opbakning hos Dansk Islamisk Center.

- Jeg er så uenig med den kapring af min religion, at jeg simpelthen er nødt til at manifestere over for det samfund, som jeg lever i, at det, som IS påstår er islam, ikke er islam. Det er en meget klar misforståelse, siger formanden for Dansk Islamisk Center, Fatih Alev.

Formanden har længe ønsket, at der skulle være en demonstration mod IS og bifalder initiativet.

- Der er opstået så stor en misforståelse i samfundet om, at det her muligvis har noget med islam at gøre, efter at Islamisk Stat har haft så meget succes og tilslutning fra eksempelvis unge mennesker.

- Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at det ikke er tilfældet, siger han og påpeger, at han ikke mener, at der mangler opbakning til, at IS er på det forkerte spor og skal fordømmes.

Ud over Dansk Islamisk Center støtter blandt andet Muslimernes fællesråd og Dansk Islamisk Råd også officielt demonstrationen, fortæller formanden.

I Aarhus begyndte demonstrationen klokken 14 på Rådhuspladsen, hvor arrangøren, Mohammad Sabah Ahmad, der er muslimsk debattør, især håbede på at se muslimer og gerne de unge af slagsen.

- Vi vil opnå, at muslimer især og generelt borgerne i Danmark støtter op om samme projekt og mål: At bekæmpe terror og sige nej til, at der er nogen, der skal tage patent på andre religioner via terrorhandlinger, siger han.

- Vi vil gerne have så mange som muligt med, men især de unge muslimer. Det er ikke nogen hemmelighed, at man i medierne ofte hører nogen negative historier om muslimer og indvandrere generelt, og det håber jeg blandt andet, at den her demonstration kan være med til at ændre.

Demonstrationen i København begynder klokken 18 ved Den Sorte Plads på Nørrebro.

/ritzau/

 

Dagens Gossip