Dansk islamisk forbund optræder på ny terrorliste

Side om side med kendte og frygtede grupper som al-Qaeda og Islamisk Stat (IS) optræder Det Islamiske Forbund i Danmark på en ny terrorliste fra De Forenede Arabiske Emirater (UAE), hvor i alt 85 muslimske organisationer og foreninger sættes i forbindelse med terror.

Det skriver TV2 på sin netavis.

Hos det danske forbund, der holder til i Københavns nordvestkvarter, undrer man sig over handlingen, siger Mohammad Fouad Albarazi, der er imam hos forbundet.

- Det er jeg helt uforstående overfor, og det synes som om, De Forenede Arabiske Emirater bare sætter organisationer på listen helt uden at se på, hvad det er for organisationer, siger Mohammad Fouad Albarazi til TV2 News.

Ph.d. og seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) Helle Malmvig siger til tv-stationen, at De Forenede Arabiske Emirater siden det arabiske forår har været bange for islamistiske grupper i Mellemøsten.

- Men det er nyt, at de gør det i det her omfang og udpeger organisationer, som ikke bliver udpeget som terrororganisationer i de lande, hvor de opererer, siger Helle Malmvig til TV2 News.

- Det er et led i hele deres idé om, at alle islamistiske organisationer nærmest per definition er terrororganisationer, og det betyder selvfølgelig, at de kan gå efter dem med alle midler, når de først er blevet udpeget, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip