Dansk junior vinder VM-sølv i enkeltstart

Det begyndte med succes for dansk cykling ved VM i spanske Ponferrada. Pernille Mathiesen var den første dansker i aktion og vandt mandag formiddag VM-sølv i enkeltstart for U19-ryttere.

Der var tale om en kort enkeltstart på 13,9 kilometer, hvor Pernille Mathiesen gav den fuld gas hele vejen. Det endte med en flot tid på 20 minutter, 19 sekunder og 18 hundreddele af et sekund.

Det blev kun overgået af Macey Stewart fra Australien, som var over 10 sekunder hurtigere end danskeren.

Bronzen blev vundet af endnu en australier, Anna Leeza Hull, som ikke var langt fra at tage sølvet fra Pernille Mathiesen.

Yderligere en australier, Alexandra Manly, nåede ind på en fjerdeplads, så tre ud af de fire øverste placeringer sad Australien på.

Målet for Pernille Mathiesen var en placering i top-fem, så en andenplads var over forventning for den talentfulde rytter fra Holstebro.

Senere mandag kører U23-herrerne enkeltstart, og her har Danmark to ryttere med i skikkelse af Casper Folsach og Søren Kragh-Andersen, der skal ud på godt 36 kilometers kamp mod uret.

To gange tidligere har Danmark vundet medalje i enkeltstart hos U23-herrerne. Rasmus Quaade vandt sølv i København i 2011, og sidste år vandt Lasse Norman bronze.

Netop de to udgør Danmarks islæt i eliteherrernes enkeltstart på onsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip