Dansk kajak-stjerne forsøger at sove sig til succes

Kajakroeren René Holten Poulsen skal senere på ugen forsøge at vinde VM-guld i Moskva.

Den 25-årige dansker har efterhånden tilhørt den absolutte verdenselite i nogle år, men han mangler endnu at gå hele vejen til et VM.

I jagten på succes forsøger Maribo-roeren at finde de ekstra procenter og promiller, der kan gøre ham bedre. Et af de våben, som han har taget i anvendelse i 2014, er ret så behageligt. Det handler nemlig om at få sovet ud.

- Før i tiden sov jeg ikke nok, men det er jeg blevet bedre til. Nu bliver det til omkring 8 til 8,5 timer, mens det tidligere var omkring 7 timer.

- Det er selvfølgelig ikke sikkert, at det munder ud i mere fart lige til VM, men det burde virke. Det kunne være lækkert, hvis det gør, siger René Holten Poulsen.

Det er landstræner Zoltan Bako, som har beordret mere søvn til den danske roer, der ikke var god nok til at restituere før i tiden. Restitution er den fase, hvor kroppen genopbygger sig selv efter træningen.

- Tidligere skulle jeg selv stå for at lave mine træningsprogrammer og ordne meget andet. Det skal jeg ikke mere. Jeg skal bare følge landstrænerens plan, og det er ret dejligt at kunne sove lidt mere, siger René Holten Poulsen.

Ungarske Zoltan Bako fornemmer, at hans ændringer i træningen har gjort det danske medaljehåb endnu bedre.

- Vi har fået mere kvalitet ind i træningen, og det betyder, at han skal restituere i længere tid. Det lader til at gå i den rigtige retning.

- Nu vågner han en time senere og kan slappe af en time mere om morgenen.

- Meningen er, at han skal nå at komme sig fra dag til dag, så vi kan træne med endnu mere kvalitet, siger Zoltan Bako.

René Holten Poulsen, der sidste år vandt VM-sølv i 500 meter enerkajak, har netop vundet tre gange sølv ved EM på 500, 1000 og 5000 meter.

Målsætningen er at komme på podiet i Moskva, hvor han stiller op i de to korte distancer.

- Jeg roede fint til EM, hvor min form ikke skulle toppe, men jeg satser på at være lidt hurtigere til VM. Men det er ikke bare sådan, at jeg flyver over og henter medaljerne.

- Jeg regner også med, at de andre er lidt hurtigere. Derudover er konkurrencen skærpet en del, da der kommer en del roere fra nogle af de lande, som ikke var med til EM.

- Jeg har selv ventet til langt hen i sæsonen med at starte den højintense træning, og det skulle gerne betyde, at jeg ror hurtigere til VM, siger René Holten Poulsen.

VM i Moskva begynder på torsdag og slutter søndag. Danmark sender i alt 12 roere til den russiske hovedstad.

/ritzau/

 

Dagens Gossip