Dansk kollektiv skal stoppe Cristiano Ronaldo

Det danske landshold kommer på noget af en opgave, når det tirsdag aften skal forsøge at bremse Cristiano Ronaldo i EM-kvalifikationskampen mod Portugal.

Real Madrid-stjernen virker næsten ustoppelig for tiden, og respekten i den danske lejr er da også stor.

- Han er uden tvivl verdens bedste fodboldspiller i øjeblikket. Det kan vi vel godt blive enige om, lyder det fra den danske anfører, Daniel Agger.

På landsholdsniveau har Ronaldo til gengæld sjældent nået samme tårnhøje niveau som i Real Madrid, og Danmark har da også generelt haft fornuftigt styr på ham, de gange han tidligere har stået over for danskerne.

Lars Jacobsen har halvt i spøg sagt, at man "bare sætter tre-fire mand på ham", og landstræner Morten Olsen er enig i, at Ronaldo er en opgave, den danske defensiv må løse i fællesskab.

- Man stopper ham kollektivt. Der er nærmest ingen hold, der bruger mandsopdækning længere, og det vil nok også være en dårlig idé.

- Det handler om at give de spillere, der kommer mest i kontakt med ham, en god forberedelse. Men mange af vores spillere har jo spillet mod ham før, siger Morten Olsen.

En af dem, der tidligere har mødt portugiseren er Andreas Bjelland, der var med, da Danmark for tre år siden vandt med 2-1 over Portugal og kvalificerede sig til EM.

I den kamp scorede Ronaldo godt nok et frisparksmål i overtiden, men derudover havde han en stille aften.

Bjelland er overbevist om, at det danske forsvar nok skal være godt indstillet på Portugals farligste våben.

- Vi ser jo også Champions League og ved, hvad han kan, siger Bjelland.

Kampen mellem Danmark og Portugal starter klokken 20.45.

/ritzau/

 

Dagens Gossip