Dansk kommissærkandidat lufter tvivl om dansk lov

Danmarks kommende EU-kommissær, tidligere økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, erklærer sig under sin godkendelseshøring i EU-Parlamentets økonomiudvalg klar til at se på, om Danmarks såkaldte RUT-register er i strid med EU-lovgivningen og hæmmer den fri konkurrence på arbejdsmarkedet.

- Jeg vil til enhver tid forsvare ordnede forhold på arbejdsmarkedet. Konkurrence er ikke et spørgsmål om at konkurrere på stadig lavere standarder. Konkurrence er vigtig, men det skal være på en fair måde, siger Vestager som svar på et spørgsmål fra Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU).

Det danske RUT-register er et centralt element i regeringens kamp mod social dumping. Det bliver brugt til at registrere udenlandske virksomheder, der arbejder i Danmark, for at sikre, at de overholder reglerne på det danske arbejdsmarked.

Polske europaparlamentarikere har bedt EU-Kommissionen se på, om RUT-registret overholder EU-lovgivningen.

Den tidligere danske minister og kommende EU-kommissær medgiver, at der kan være grund til at se på sagen.

- Jeg synes, at det er fair nok at stille sig til rådighed for en diskussion af, om det er gået for langt, siger Vestager og forklarer, at registret kan blive så tungt og bureaukratisk, at udenlandske virksomheder helt opgiver at komme ind på det danske arbejdsmarked.

- Det er jo generelt et sundt princip, at vi går efter snyd og humbug og folk, der bøjer reglerne. Men til gengæld fremmer muligheden for, at hvis du har noget at byde på, der er kunder til din ydelse, og det er på ordentlige vilkår, så er du velkommen, siger Vestager.

SF's EU-ordfører, Lisbeth Bech Poulsen, har ifølge byggeriets dagblad Licitationen netop i sidste uge kaldt beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i samråd for at høre, hvad den danske regering vil gøre, hvis der kommer en henvendelse fra EU-Kommissionen om det danske RUT-register.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip