Dansk konverteringsbølge rammer højeste punkt i 10 år

Det er velkendt, at boligejere omlægger deres lån for at spare penge. Og faktisk var det et rekordstort antal, der gjorde det, inden opsigelsesfristen udløb i torsdags.

På den måde viser det sig, at boligejere og virksomheder har konverteret i rekordtempo gennem de seneste måneder, og samlet set har der været opsigelser for godt 100 milliarder kroner.

- Dermed topper vi konverteringsbølgen i januar, der var på lidt mere end 90 milliarder kroner.

- Vi kan konstatere, at vi har været vidne til den største konverteringsbølge i 10 år, siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark, i en skriftlig kommentar.

Det samme er noteret hos Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom i Nordea Kredit.

- Konklusionen er, at konverteringsbølgen vil gå over i historien som en af de helt store konverteringsbølger, hvor boligejere i massevis fik mulighed for at optage et 30-årigt fastforrentet lån med en rente på blot to procent, skriver hun i en kommentar.

De seneste kvartalers store konverteringsbølger har understøttet dansk økonomi, da mange låntagere opnår en ydelsesbesparelse på realkreditlånet, forklarer Christian Hilligsøe Heinig. Dermed frigøres der lidt ekstra til det daglige budget.

- Når det er sagt, er det imidlertid ikke noget, der ændrer dagsordenen i større stil for dansk økonomi. Dertil er den samlede besparelse for "beskeden", påpeger han.

For den enkelte låntager luner det dog uden tvivl i den private økonomi, lyder det fra Realkredit Danmarks cheføkonom.

- Samtidig er der også mange, som har sikret sig en større kursfølsomhed på deres lån, hvilket er med til at give en større beskyttelse af friværdien i boligen i tilfælde af fremtidige rentestigninger, siger Christian Hilligsøe Heinig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip