Dansk krisecenter forlænger ophold i Nice

Mange danske turister har de seneste tre dage henvendt sig på SOS Internationals krisecenter i Nice efter torsdagens angreb i byen, der kostede 84 mennesker livet.

Søndag har organisationen besluttet sig for at forlænge opholdet i byen, da der stadig er danskere, der har brug for hjælp.

- Vi troede, vi ville være klar til at tage hjem i aften. Men vi har fået en del flere henvendelser i løbet af dagen, så vi bliver nødt til at blive til i morgen, siger Karin Tranberg, der SOS Internationals danske direktør, først på aftenen søndag.

Hun forklarer, at organisationen har haft omkring 100 sager, hvoraf omkring 50 har fået hjælp i det krisecenter, som Hotel Radisson Blu i Nice har lagt lokaler til.

Karin Tranberg forklarer, at der er mange danskere, der er berørt af tragedien.

- De har været meget tæt på, og der har været børnefamilier, der har skullet kravle over døde mennesker.

- Der var også en familie, der skulle ud og lede efter deres datter mellem alle de døde, der lå på vejen, siger Karin Tranberg.

SOS International bidrager med hjælp til dem, der gerne vil hjem til Danmark med det samme såvel som dem, der ønsker at fortsætte ferien.

- Mange har stadig et par ugers rejse foran sig, og så har vi eksempelvis hjulpet dem med redskaber til, hvordan de skal håndtere reaktionerne med deres børn

At der stadig er danskere, der henvender sig på krisecentret tre dage efter tragedien, kan ifølge Karin Tranberg skyldes, at reaktionen på den slags ofte kommer forsinket.

- Vi fik mange henvendelser de første dage. Men vi havde ikke regnet med at se mange nye i dag.

- Det kan være fordi, de ikke var klar over, hvordan de ville reagere på det. Det er meget naturligt, at man de første dage ikke ved, hvad der er op og ned, siger hun.

SOS Internationals kriseteam planlægger at tage hjem fra Nice mandag klokken 12.

/ritzau/

 

Dagens Gossip