Dansk kulturbærer jagter årets første store resultat

Som den rytter, der har været længst på Tinkoff-Saxo, har Chris Anker Sørensen en central rolle internt på holdet, men på landevejene havde den danske kulturbærer et skuffende 2014.

Han har store planer om, at det skal gå anderledes i denne sæson, men forud for søndagens klassiker Amstel Gold Race lader Sørensen forstå, at han heller ikke er tilfreds med de første måneder af 2015.

- Det er ikke helt gået, som jeg havde håbet på. Jeg har ikke fået nogen store resultater, og så kan man ikke være helt tilfreds, konstaterer den rutinerede dansker.

- Men jeg har en tro på, at jeg er på rette vej. Jeg kunne se fremskridt fra Paris-Nice til Baskerlandet Rundt. Løbet i Baskerlandet var en rigtig hård omgang, hvor det gik sindssygt stærkt, men jeg kunne godt være med, forklarer Chris Anker Sørensen.

I Amstel Gold Race er han en del af et ottemandshold, hvor Roman Kreuziger og Michael Valgren umiddelbart er de ryttere, der bliver satset på, når tingene skal afgøres på vejene i den hollandske Limburg-provins.

Men den 258 kilometer lange rute med 34 stigninger ligger også ganske godt til Chris Anker Sørensens kvaliteter.

- Jeg er ikke helt åndssvag til dette løb, og generelt har vi nogle gode strenge at spille på. Vi ankommer ikke som storfavoritter, men vi skal holde øje med nogle af de hold, der skal tage initiativet, og så kan vi lukrere lidt på det.

- Jeg håber selvfølgelig altid på at være med fremme, når tingene skal afgøres, og det er ikke anderledes denne gang.

- Men det er også muligt, at jeg ender som 100 procents hjælperytter, og det har jeg heller ingen problemer med. Det kommer an på, hvad der sker i løbet, siger Chris Anker Sørensen.

Tre danskere er med for Tinkoff-Saxo i søndagens løb. Ud over Sørensen og Valgren er Jesper Hansen med for det neongule mandskab.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip