Dansk kvindegolfer åbner sæsonen med føring

Den talentfulde danske golfspiller Nicole Broch Larsen har fået en forrygende indledning på Ladies European Tour-sæsonen for 2016.

Efter første runde af New Zealand Womens Open ligger danskeren alene i front efter en runde i 66 slag.

Dermed er den 22-årige dansker et enkelt slag foran franske Justine Dreher og to slag foran yderligere to spillere i turneringen.

- Jeg er virkelig glad for at gå en runde i 66 slag - min første runde i 2016. Jeg spillede virkelig solidt i dag, og jeg fik en god start.

- Jeg havde kun et dårlige tee-slag i dag, og der var jeg lidt heldig med kun at tabe et enkelt slag, siger Broch Larsen om fredagens eneste bogey.

I 2015 blev Nicole Broch Larsen nummer tre på Order of Merit, der er en liste, som rangerer de spillere på European Tour, der har tjent flest penge den pågældende sæson.

Yderligere tre danskere er med i New Zealand.

Nanna Koerstz Madsen er næstbedste dansker. Hun ligger på en delt syvendeplads efter første runde, og hun har fire slag op til sin førende landsmand.

Teenageren Emily Kristine Pedersen, der har fornøjelsen af at gå de første to runder med verdensetteren Lydia Ko, ligger delt nummer 35 efter en runde i par.

I sidste sæson blev Emily Kristine Pedersen kåret til årets rookie - den bedste nybegynder - på Ladies European Tour. Nanne Koerstz Madsen blev nummer to.

Malene Jørgensen ligger delt nummer 126 i New Zealand efter en første runde i otte slag over par.

/ritzau/

 

Dagens Gossip