Dansk længdespringer øjner håb for OL-kvalifikation

Den danske længdespringer Andreas Trajkovski fik ved de amerikanske NCAA-mesterskaber i Birmingham, Alabama, natten til lørdag dansk tid registreret et spring på 7,72 meter. Alligevel føler han, at OL-kvalifikationskravet på 8,15 meter er inden for rækkevidde.

- I mit tredje forsøg når jeg helt ud over de otte meter (8,07 meter, red.), og det føles helt perfekt. Men på skærmen bagefter kan vi se, at jeg har overtrådt med en lilletå, så det er super bittert.

- Jeg har aldrig sprunget så langt i hele mit liv, og jeg kunne i princippet have vundet mesterskabet, så det er selvfølgelig ærgerligt.

- Men jeg er stadig kun i opstarten af sæsonen, og jeg havde aldrig troet, at jeg kunne springe otte meter indendørs, så det er fedt og gør mig endnu mere opsat på at få taget hul på udendørssæsonen, lyder det fra Andreas Trajkovski i en pressemeddelelse.

I sidste måned nåede den 22-årige dansker ud på 7,87 meter og forbedrede dermed sin personlige indendørs rekord med hele 19 centimeter. Nu glæder han sig til at komme udendørs og få lidt vind i håret og måske også i ryggen.

- Nu glæder jeg mig til at komme udenfor, og jeg er helt sikker på, min udendørssæson bliver endnu bedre.

- Når jeg kan springe otte meter inde, kan det måske betyde, at jeg kan springe 8,20 meter ude, så der skal bare arbejdes videre, lyder det fra Andreas Trajkovski.

/ritzau/

 

Dagens Gossip