Dansk landshold vinder VM i grill

27/05/2013 13:58

Ann Katrine Warren

Nyheder

Mest læste i dag

Danmark vandt i weekenden et verdensmesterskab - i grill. De danske herrer fra BBQ-landsholdet gjorde så stort et smagindtryk på dommerne til VM i Marokko, at de blev kåret til de bedste blandt de 60 dystende hold fra hele verden.

Landsholdet, som bestod af Kim Schulz, Claus Hasse, Morten Westh, Per Aastradsen og Flemming Holm, var ellers langt fra sikre på, at de ville løbe med den store pokal.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Grillentusiasterne, som deltager på holdet i deres fritid, har nemlig størst ekspertise i at grille svinekød, og konkurrence i Marokko havde lammekød som hovedingrediens.

Alligevel blev det til en førsteplads i kategorien lammeribben, en tredjeplads i kylling, samt fjerdepladser i kategorierne skulder, spidsbryst, og dessert, hvilket udløste den samlede 1. plads og titlen som verdensbedste.

Konkurrencen i Marokko er bare en af flere verdensmesterskaber i BBQ. Lige som i boksning findes der nemlig flere forskellige forbund, som alle har deres mesterskab.

Det danske grillhold har traditionelt en forkærlighed for de amerikanske mesterskaber og deltog også tidligere på måneden i en turnering i Memphis. Men det forhindrede altså ikke holdet i at tage den marokkanske pokal.