Dansk landsholdsleder smidt hjem fra EM i orientering

admin

424 uger siden

|

28/05/2016

Dagens topnyheder

En dansk landsholdsleder er blevet smidt hjem fra det igangværende EM i orienteringsløb i Tjekkiet. Det oplyser Dansk Orienterings-Forbund og Danmarks Idræts-Forbund.

Årsagen til problemerne i den danske EM-lejr er, at man har fundet skjulte kameraer på flere af atleternes rum.

Orienteringsforbundet har selv taget kontakt til Danmarks Idræts-Forbund (DIF). Her kan specialkonsulent Jan Darfelt oplyse, at kameraet, der angiveligt tilhører lederen, har optaget de kvindelige udøvere, mens de gik i bad og i seng.

- Vi har fået oplyst, at en leder, der har været i orienteringsforbundet i mange år, angiveligt har lagt en usb-pind med et kamera i, som har optaget billeder af de aktive, når de går i seng og i bad og sådan nogle ting, siger han.

- Det bliver opdaget, ved at en af landstrænerne genkender det her kamera. Da han har set det tidligere, undrer han sig. Man undersøger det derfor nærmere og finder billeder af aktive og personen selv.

Ifølge Jan Darfelt afslører kameraet, hvem ejeren er. Da den pågældende leder bliver konfronteret med billederne, erkender han også, at det er hans værk.

Jan Darfelt og DIF har rådet Dansk Orienterings-Forbund til at politianmelde lederen.

Derudover har episoden rejst mistanke om, at det har stået på i længere tid. Men det er på nuværende tidspunkt ikke andet end en mistanke, understreger Jan Darfelt.

- Resten er gisninger. Vi har en mistanke om, at det har stået på i længere tid. Men det ved vi ikke med sikkerhed, siger han og fortæller, at der er tale om konkrete episoder, der i bagklogskabens lys virker mistænkelige.

Flere af de danske EM-løbere er dybt berørt af situationen, men alle har valgt at forsætte i Tjekkiet.

Det har lørdag aften ikke været muligt at få en kommentar fra Dansk Orienterings-Forbund.

Forbundet skriver på sin hjemmeside, at det har underrettet politimyndighederne og vil lade sig vejlede af de kompetente myndigheder om, hvordan man skal forholde sig videre i sagen.

/ritzau/