Dansk landstræner: Bredden har bragt os i semifinalen

admin

426 uger siden

|

19/05/2016

Dagens topnyheder

Det danske herrelandshold i badminton spillede sig torsdag videre til semifinalen ved Thomas Cup, mens damelandsholdet blev slået ud af Uber Cup i kvartfinalen.

Både det danske herre- og damelandshold mødte Japan. Thomas Cup-holdet trak sig sejrrigt ud af opgøret med 3-2 i kampe, mens Uber Cup-holdet tabte 0-3.

I den femte og afgørende kamp hos herrerne holdt Hans-Kristian Vittinghus nerverne i ro og vandt over Riichi Takeshita, selv om det så sort ud i slutningen af første sæt, hvor japaneren havde sætbold.

- Hans-Kristian var både dygtig og heldig med, at han fik det vendt. I andet sæt spillede han meget modent og kørte sejren hjem.

- Det var ikke super kønt spil, men en flot præstation, siger Lars Uhre i en pressemeddelelse.

- Det handler meget om at have momentum i de her kampe, der skal ikke så meget til, før det går den ene eller anden vej.

- Vi snakker meget om, at vi har et bredt hold, og det har taget os hertil indtil videre. Så må vi se, om det også kan bringe os videre, siger Lars Uhre.

Danmark møder fredag Malaysia i semifinalen.

I den anden semifinale skal Sydkorea, der i sin kvartfinale choksejrede over Kina med store navne som Chen Long og Lin Dan, møde Indonesien.

Overraskelsen udeblev derimod for det danske damelandshold, som tabte 0-3 i kampe til favoritterne fra Japan.

- Jeg synes bestemt, at pigerne kan være deres præstationer bekendt. Vi havde en meget svær gruppe, men indfriede alligevel vores målsætning om at gå videre (fra den indledende gruppe, red.).

- Vi har mødt to af de stærkeste nationer i verden, og i dag havde vi muligheder for at vinde nogle af sættene, hvilket var ærgerligt, at vi ikke gjorde, men det siger også lidt om, hvor stærke Japans damer er, mener Lars Uhre.

/ritzau/