Dansk landstræner kræver fejlfri indsats mod Polen

De danske fodboldkvinder skal møde Polen i den kommende EM-kvalifikationskamp, og det bliver en vigtig opgave.

Andenpladsen i gruppe 4 besættes lige nu af Danmark med seks point efter tre kampe. Danmark er skarpt forfulgt af Polen, der med en dårligere samlet målscore indtager tredjepladsen med pointlighed.

Der er derfor ifølge den danske landstræner Nils Nilsen lagt op til et spændende og lige opgør, når de to nationer tørner sammen.

- Polen er et hold, der kommer med selvtillid efter en finaleplads i Cyprus Cup - den seneste turnering, holdet deltog i.

- De spiller hurtigt frem ad banen og er meget direkte og stærke i de offensive omstillinger.

- Så der kommer til at være høj spænding på gennem hele kampen, for det er to hold, der matcher hinanden rigtig godt, siger Nils Nielsen til DBU's hjemmeside.

Det danske kvindelandshold kommer med en broget bagage fra Algarve Cup, der endte med en syvendeplads til Danmark.

Personlige fejl var én af årsagerne til, at det ikke blev til bedre resultater i det portugisiske, og det er der ikke plads til mod Polen.

- Ved Algarve Cup mistede vi fokus, efter at vi præsterede godt i den første kamp mod Canada. Vi mistede simpelthen de fem procent, som gør, at vi laver de dumme fejl.

- Og det er der ikke plads til mod Polen. De er simpelthen for gode, vurderer Nils Nielsen.

Nanna Christiansen og Lise Munk er tilbage i truppen, og det er bestemt ikke tilfældigt, at de to spillere har fundet vej til den danske trup.

- Vi har valgt de spillere, som bedst kan løfte opgaven, og det har været vigtigt for os at have forskellige typer med, alt efter hvordan kampen udvikler sig.

- Nanna Christiansen er boldfast og en god pasningsspiller, som er rigtig dygtig til at holde fast i bolden.

- Lise Munk er dygtig i feltet, hvis vi står i en situation, hvor vi skal satse eller får mange standardsituationer imod os i de sidste ti minutter af kampen. Så vi er forberedt på lidt af hvert, forklarer landstræneren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip