Dansk mand blev udsat for fingerklip, brand og afpresning

En ejendom i Jyderup blev brændt ned, og beboeren fik klippet noget af en lillefinger af med en grensaks.

Der blev taget barske midler i brug, da to mænd i vinter forsøgte at presse manden til at sælge hash og betale en såkaldt dummebøde, påstår anklagemyndigheden.

Straffesagen skal afgøres af et nævningeting i Holbæk. Statsadvokaten har rejst tiltalen og mener, at de to mænd står til en straf på fængsel i mindst fire år.

Plageriet begyndte i november sidste år, hævdes det i anklageskriftet.

Her mødte den ene af de nu tiltalte sammen med en anden op hos manden i Jyderup.

Under besøget ville de angiveligt tvinge ham til at sælge hash. Han blev udsat for kvælertag og flere slag i ansigtet - men manden sagde nej.

I december blev han igen opsøgt. Også denne gang blev han slået og fik desuden stukket en kniv gennem venstre hånd, hævdes det i anklageskriftet.

Offeret skyldte angiveligt 18.000 kroner, og i perioden blev han flere gange truet med vold, hvis han ikke betalte gælden plus en såkaldt dummebøde på 60.000 kroner.

9. januar blev manden atter opsøgt. Nu havde gæsterne - ifølge tiltalen - en pistol med som overtalelsesmiddel.

Desuden fik han et valg. Han kunne selv bestemme, hvilken finger han ville miste. Han besluttede sig for venstre lillefinger.

Derefter blev yderste fingerled klippet af med en grensaks, står der i anklageskriftet.

Men gæsterne gik ifølge tiltalen videre. De satte ild til ejendommen, der havde stråtækt tag, og den udbrændte.

Begge de tiltalte, der er henholdsvis 34 og 26 år, tilhører rockermiljøet, har politiet tidligere sagt. De nægter sig skyldige.

Da de blev anholdt i begyndelsen af februar, fandt betjentene en ladt pistol hos den ældste i Svinninge.

Lige siden har de siddet varetægtsfængslet. Hos Midt- og Vestsjællands Politi oplyser man, at Retten i Holbæk endnu ikke har fastsat datoer for, hvornår nævningesagen skal finde sted.

/ritzau/

 

Dagens Gossip