Dansk Metal: Kurser får arbejdsløse i job i stor stil

Skrevet af admin

15/12/2013

Dagens topnyheder

Er du arbejdsløs smed, kan et efteruddannelsesforløb i for eksempel svejsning være givet særdeles godt ud.

En ny analyse, som analysefirmaet Damvad har lavet for fagforeningen Dansk Metal, viser således, at målrettet opkvalificering af ledige skaffer dem i arbejde i stor stil - eksempelvis, hvis du er smed, skriver ugebrevet A4.

- Det er vigtig viden i en tid, hvor vi kæmper hårdt på at få folk i arbejde, og virksomhederne efterspørger mere og mere kvalificeret arbejdskraft, siger Torben Andersen, leder af Dansk Metals A-kasse til Ritzau.

Analysen viser, at målrettede kurser er lige så gode og på nogle områder endda bedre til at få ledige i arbejde sammenlignet med at lade ledige arbejde med løntilskud i private virksomheder.

Løntilskud er ellers anerkendt for til dato at være et af de skarpeste våben i kampen mod ledighed, skriver A4.

For smedenes vedkommende er 33 procent af de tidligere kursister kommet i arbejde eller på anden måde ud af ledigheden et halvt år efter kursets begyndelse.

Det er en højere andel end blandt dem, der har været i privat løntilskud. Her er 27 procent i arbejde eller på anden møde ude af ledigheden efter seks måneder.

Ifølge Thomas Bredgaard, arbejdsmarkedsforsker og lektor ved Aalborg Universitet, kan analysen føre til et kursskifte i synet på at bruge uddannelse som aktivering.

- Med analysen er der lagt op til en meget nuanceret debat. I stedet for at diskutere, hvorvidt uddannelse virker, kan man nu begynde at tale om, hvilke former for uddannelse, der virker for hvem og hvornår, siger han til A4.

Rapporten er afleveret til det såkaldte Carsten Kock-udvalg, der med den tidligere skatte- og sundhedsminister af samme navn i spidsen, er i gang med at kortlægge og vurdere den danske beskæftigelsesindsats.

Udvalget kommer efter planen med sine anbefalinger inden for den kommende måned.

/ritzau/