Dansk mixed double vinder finalen i Jakarta

Den danske mixed double Joachim Fischer og Christinna Pedersen kom søndag flyvende fra start og nød flot opbakning fra publikum i finalen ved Indonesian Open i Jakarta.

Og til trods for at kinesiske Chen Xu og Ma Jin til tider gav de danske badmintonspillere kamp til stregen, lykkedes det Fischer og Pedersen at løbe med sejren efter tre sæt.

Efter den flotte danske start viste de tredjeseedede kinesere ellers hurtigt tænder ved at tage føringen med 11-5 efter 10 point i træk.

Danskerne bed herefter fra sig med fem hurtige point til stillingen 12-10, og efter flere flotte dueller lykkedes det danskerne at udligne til 17-17. I sidste ende vandt de stærke kinesere dog første sæt med cifrene 21-18.

Andet sæt sad danskerne, der var seedet som nummer fire i Super Series Premier-turneringen, tungt på. Joachim Fischer og Christinna Pedersen bevarede føringen gennem hele sættet, som de vandt med 21-16.

I tredje og afgørende sæt var Joachim Fischer og Christinna Pedersen hurtigt foran med 5-0, mens uroen begyndte at ulme mellem de tydeligt frustrerede kinesere.

Men Chen Xu og Ma Jin havde tilsyneladende ikke tænkt sig at give op, og den danske sejr føltes ikke for alvor sikker, før Christinna Pedersen smashede fjerbolden ind over nettet til stillingen 21-14.

Dansk badminton er søndag repræsenteret i to finaler ved den stærkt besatte turnering Indonesian Open.

Ud over mixed doublen skal også Jan Ø. Jørgensen i aktion i finalen i herresingle, hvor han jagter karrierens største triumf.

/ritzau/

 

Dagens Gossip